Клиха відправили до психлікарні, його стан погіршився

клих

Українського політв'язня Станіслава Клиха в РФ етапували з колонії до психіатричної лікарні.

Про це телеканалу "Прямий" 28 червня повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

У коментарі "Прямому" мама політв'язня Тамара Клихрозповіла, що під час останньої зустрічі з її сином адвокат відзначив значне погіршення його здоров'я.

"На сьогодні я замовила розмову з ним. Розмова не відбулася, тому що його відправили до психіатричної лікарні", - заявила Тамара Клих.

Востаннє Станіслав розмовляв зі своєю мамою 7 червня. Тоді він повідомив про стан свого здоров'я і сказав, що оголошує голодування.

Разом з тим, російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила в Facebook, що 27 червня співробітники Верхньоуральської тюрми відмовили матері політв'язня в телефонній розмові з сином через відсутність Клиха.

"Імовірно його могли відправити до психоневрологічної клініки, як давно збиралися: у Стаса стан важкий. За свідченням адвоката, свідомість сплутана, мова "пливе"... Він не завжди орієнтується в розмові... Психолога, який 26 червня приїхав з адвокатом і збирався вдруге його відвідати, не пустили", - розповіла правозахисниця.

Вона також опублікувала фото, зроблене адвокатом Романом Качановим у січні 2018 року, на якому Клих показує сліди тортур, яким він піддався під час арешту і "обробки" до і під час суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: