На Львівщині торік промисловість та аграрний комплекс зросли на 5 %

Торік в області промисловість та аграрний сектор зросли на 5 %.

Про це зазначив під час інтерв’ю на Прямому телеканалі очільник Львівщини Олег Синютка.

“Минулого року ми маємо на Львівщині плюс 5 % ріст промисловості та плюс 5% ріст аграрного комплексу, у великій мірі через те, що ми зуміли і далі продовжуємо освоювати ринки Європейського Союзу”, - наголосив Олег Синютка.

Також голова Львівської ОДА зазначив, що заробітна плата у сумі 12 -14  тисяч гривень зможе зупинити міграцію людей за кордон.

“В області більш ніж достатньо кваліфікованої робочої сили і бізнес повинен розуміти, що заробітна плата у сумі 12-14 тисяч гривень є  рівнем, коли люди не виїжджатимуть за кордон”, - розповів очільник області.

За його словами, в області важливо розвивати галузі, які потребують наукоємних речей.

“Сьогодні ІТ- галузь - одна з динамічних точок росту, яка тягне Львівщину вперед, ми є конкурентами на глобальному ринку, перспективним є аграрний комплекс, і ми хочемо, щоб нашою точкою росту стала переробна промисловість з високою складовою наукоємної частини. Ми маємо один з найкращих технічних вузів  Східної Європи – Львівську політехніку. Моя амбіція, щоб Львівщина – це не тільки складальне виробництво з високою питомою вагою ручної праці,  це виробництво з наукоємними застосуваннями новітніх технологій”, - резюмував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: