Сьогодні у Львові відбувся ІІ Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

опера

У Львові 30 червня і 1 липня пройшов ІІ Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Йдучи сюди, я собі пригадав презентацію фільму «Міф», на якому не було місця. Переглянувши цей фільм, який дуже емоційний, дуже непростий фільм, я пошкодував, що я не знав Василя, але я переконаний і точно знаю, що багато людей, які знаючи ім’я, знаючи прізвище — відкрили для себе і побачили, в першу чергу, те, про що ми дуже часто говоримо, але не дуже маємо час подумати і зрозуміти про що мова.

Коли ми говоримо про країну, ми завжди говоримо про людей, завжди говоримо про конкретних людей, які в кожному конкретному випадку приймають рішення: піти одну річ зробити, чи піти другу річ зробити, або відмовитися від чогось, або погодитися на щось. Коли ми бачимо сильну дію людини, яка творить країну, але іде боротися за те, щоби була держава, бо держава — це є змога мати завтрашнє майбутнє — то це більше, ніж сила, це все в одному. Ми не завжди маємо час зрозуміти і відчути, але сьогодні є, власне, той момент і саме в цей момент від імені громади міста Львова, і від себе особисто хочу просто подякувати. Ми не завжди маємо час дякувати. І я дуже дякую батькам, дуже дякую Оресту, я дуже дякую всім, хто були разом в складні, непрості моменти. І ця справа, яку Василь починав — вона має продовжуватися повністю, в тому, в чому він був великим, яким захоплювався і буде захоплюватися світ", — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Міжнародний музичний маратон W-life — це неперевершена музика, іноземні виконавці, симфонічні оркестри, хори та капели. Захід відбувається до других роковин від дня загибелі на війні на Сході України славетного оперного співака, волонтера, добровольця, воїна АТО, Героя України Василя Сліпака», — розповідають організатори. 30 червня на сцені Львівської філармонії була Petite Messe Solennele — Jacomo Rossini, а 1 липня  концерт OPERA GALA, у якому до оперних зірок приєднався знаменитий диригент із Франції — Ніколас Крауз. 1 липня на сцені звучали вибрані арії з опер та оркестрової музики чеського композитора Антоніна Дворжака і фінського композитора Яна Сібеліуса. Гасло маратону — «Від друзів — другові!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: