Гройсман розповів, як будуть змінювати систему субсидій

630_360_1496996560-2557

Система субсидій в Україні має бути скоригована таким чином, щоб компенсацію з бюджету отримував лише той, хто дійсно потребує такої допомоги.

Про це в інтерв'ю виданню «Обозреватель» повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Наразі вдосконалюємо чинну систему з точки зору справедливості та виходимо з поточних цін на газ. Більше жодних коригуючих дій не робимо. Щодо верифікації, коли людина купує на 189 тисяч всілякі гаджети, а потім приходить і каже: "Дайте мені субсидію", то це несправедливо. Але ті, хто дійсно потребують субсидії, отримають її без проблем», - сказав Гройсман.

Він пояснив, що основна мотивація МВФ полягає у тому, щоб зробити нафтогазову сферу України прозорішою, унеможливити корупцію та вимивання грошей, забезпечити бездотаційність.

«Проблема в тому, що нафтогазова сфера отримувала щорічну дотацію у 5 млрд доларів. У нас же держава все дотувала, а потім вимивала для себе гроші. Так і народжувалися цілі клани в усіх сферах», - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що головний постачальник газу в Україні, НАК «Нафтогаз України», останні кілька років працює прибутково, не отримуючи дотацій.

«Ми вивели "Нафтогаз" на прибутковість. 75% цього прибутку повертається до бюджету. Десь 25% грошей залишаються на розвиток компанії. І за них, до речі, платять податки й закуповують новий газ, тобто це обігові кошти. Видобуток зростає за рахунок цих інвестицій, а решта йде на господарську діяльність», - додав Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: