Політв'язень Кремля Сергій Литвинов схуд на 17 кг

data
Фото: Марії Томак

Український консул Діана Іванова у Новосибірську відвідала у колонії під Магаданом українського політв'язня Сергія Литвинова, якого засудили до 8,6 років колонії за нібито скоєння розбою відносно громадянина РФ Олександра Лисенка.

Про це у коментарі «Громадському» повідомив обізнаний у справах українських політв'язнів Станіслав Огоровий, який з цього приводу спілкувався з консулом.

«Вона була в Литвинова три дні тому. Наскільки мені відомо - це перший випадок, коли консул там під Магаданом його побачила. Його два роки ніхто не бачив, хоча консул неодноразово писала запити на його відвідування», - сказав Огоровий.

За його словами, Литвинов за час перебування в колонії суворого режиму схуд на 17 кілограмів через погане харчування та умови.

Огоровий додав, що українському політв'язню не видали новий літній комплект одягу, тому він вимушений носити звичайну футболку та штани чорного кольору.

Водночас адміністрація колонії вважає це порушенням режиму та відправляє Литвинова до штрафного ізолятора.

«У нього немає ніякої підтримки з батьківщини, немає посилок. Я думаю, що він взагалі втратив зв'язок з родиною. Він хоче повернутися в Ростовську область, де він спочатку відбував покаранні, адже по закону - це те місце, де він був засуджений, і він має на це право», - повідомив обізнаний у справах українських політв'язнів.

Спочатку Росія звинуватила Литвинова в каральних операціях у складі батальйону «Дніпро-1» проти мирних жителів Донбасу - масових убивствах і згвалтуваннях. Проте це звинувачення російського слідства розвалилася і його зняли.

Після цього Литвинова звинуватили у розбої в Луганській області та засудили до 8,6 років колонії суворого режиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: