Саакашвілі вимагає повернути йому грузинське громадянство

73557326922dbae4

Колишній президент Грузії і лідер української партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі, якого Тбіліський міський суд засудив до шести років позбавлення волі, зажадав повернути йому грузинське громадянство і можливість брати участь у політичній діяльності країни.

З такою вимогою знаходиться в Нью-Йорку політик виступив в інтерв'ю тбіліській телекомпанії Rustavi 2, передає Дзеркало тижня.

«Я вимагаю від президента - нехай поверне мені громадянство Грузії», - сказав Саакашвілі, звертаючись до президента Грузії Георгія Маргвелашвілі.

За словами Саакашвілі, при позбавленні його громадянства мали місце порушення, а дії нинішньої влади Грузії спрямовані на те, щоб він не міг брати участь у політичному житті країни. Політик зажадав дати йому можливість повернутися на батьківщину.

У понеділок звернення Саакашвілі прокоментував глава адміністрації президента Грузії Георгій Абашішвілі, який заявив, що Саакашвілі відмовився від громадянства Грузії по своїй волі.

«Він дуже добре знає, що громадянства його позбавив не Георгій Маргвелашвілі. Саакашвілі сам особисто і з усією відповідальністю відмовився від громадянства Грузії на користь громадянства України. Більш того, за весь минулий період він жодного разу не звертався з проханням повернути йому грузинське громадянство», - сказав Абашішвілі.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Михайлу Саакашвілі було надано громадянство України, в зв'язку з чим в грудні 2015 року його позбувся грузинського громадянства.

У липні 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України. 12 лютого Міхеїла Саакашвілі видворили з України. Політика затримали бійці спецпідрозділу Державної прикордонної служби в київському ресторані і вже через годину чартерним рейсом відправили до Варшави. Прикордонна служба Польщі підтвердила, що Саакашвілі взяли в рамках процедури реадмісії, ініційованої Державною міграційною службою України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: