Сьогодні на стадіоні «Олімпійський» пройде акція на підтримку Олега Сенцова

01_LkV2mB1

Сьогодні, о 21 годині, на стадіоні «Олімпійський» в Києві відбудеться акція на підтримку в’язня Кремля Олега Сенцова.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Приходьте сьогодні на Олімпійський стадіон підтримати Олега Сенцова – разом запалимо величезний напис «ОЛЕГ, УКРАЇНА З ТОБОЮ!».

Олег голодує вже 50-ий день з вимогою звільнити всіх бранців Кремля. Це українці, яких режим Путіна протизаконно утримує у в’язницях – в нелюдських умовах, застосовуючи тортури та не надаючи доступу до належної медичної допомоги навіть хронічно хворим людям», – написала Уляна Супрун.

Вона наголосила, що Олега та кожного з бранців підтримує весь цивілізований світ, проте передусім їм потрібна потужна підтримка українців.

«Беріть друзів, колег, знайомих. Чим більше нас буде, тим більше це додасть сил Олегу у смертельному протистоянні з кремлівським мордером.

Зустрічаємось о 21:00 на площі біля Олімпійського стадіону», – зазначила Уляна Супрун.

Нагадаємо, Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема». Лауреат Шевченківської премії. Політичний в'язень у Російській Федерації.

10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм було пред'явлено звинувачення у підготовці терористичного акту.

25 серпня Військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

З 13 листопада 2017 Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Про це він повідомив у листі з колонії, який отримав російський адвокат Дмитро Дінзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: