В Україні є запас сироваток проти ботулізму канадського виробництва, – МОЗ

botulizm2-750x422

У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли про порядок отримання сироватки від ботулізму.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Так, керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій можуть отримати сироватку від ботулізму зі спеціалізованого складу держпідприємства «Укрвакцина МОЗ України» у Києві. Там наявний запас сироваток проти ботулізму канадського виробництва, наданий у межах гуманітарної допомоги Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

Зазначається, що отримати сироватку можна у будь-який час, навіть вихідні або неробочі години. Для цього потрібно напряму звернутись до відповідального співробітника ДП «Укрвакцина МОЗ України». Крім того обов’язково потрібно повідомити територіальні органи Держпродспоживслужби та органи місцевого самоврядування про виявлення випадку захворювання на ботулізм та необхідність запобігти виникненню нових випадків захворювання.

Цього року Міністерство охорони здоров’я України вперше включило антитоксини проти ботулізму до переліку ліків, що закуповуються державою, та проведе централізовану закупівлю через міжнародні організації.

В Україні спостерігається сезонне підвищення захворюваності на ботулізм — з початку 2018 року зареєстровано 46 випадків ботулізму, 53 потерпілих, 4 з них померли.

7 червня медики зафіксували новий випадок захворювання на ботулізм, тепер у Херсонській області. 30 червня пацієнту ввели протиботулінічну сироватку, наразі стан пацієнта стабільний.

У 2017 році Програма розвитку ООН поставила в Україну сироватку від ботулізму на 2,5 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: