В Україні зростають випадки рейдерських захоплень — Opendatabot

agrarian-raiding_cover-11696-12083

За останні 3 роки кількість рейдерських захоплень підприємств в Україні зросла майже вдвічі — з 234 зареєстрованих випадків у 2014 році до 414 випадків у 2017 році.

Про це повідомляє Opendatabot, платформа для роботи з відкритими даними.

Згідно з даними, які Opendatabot отримала у Генеральній прокуратурі України, загалом з 2013 року в Україні сталось 1690 рейдерських захоплень, при цьому, найбільша кількість — у 2017 році.

«Найчастіше рейдерські захоплення відбуваються в місті Києві та Київській області. За останні 5 років тут було зареєстровано 397 атак. На другому місці — Дніпропетровська (133) та Львівська (104) області», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, за даними Opendatabot, реальна статистика рейдерства може відрізнятись від даних ГПУ, зокрема через те, що у великій кількості рейдерських захоплень кримінальні справи взагалі не порушуються.

«Як ми бачимо з наведених даних, менше 1% справ направляються до суду, а більшість закривається за відсутністю складу кримінального правопорушення. Правоохоронці не дуже полюбляють господарські справи і намагаються уникати їх розслідування, тому більшість випадків рейдерства переходить у господарську юрисдикцію», — повідомив адвокат Максим Лазарєв.

Як повідомляють в Opendatabot, рейдерство зазвичай пов’язане з діями реєстраторів або з судовими рішеннями по зміні майнових прав, складу засновників або керівників підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: