Вступна кампанія: абітурієнтам дали поради щодо е-кабінетів

630_360_1530543877-3465

За перший день вступної кампанії, яка стартувала 2 липня, вступники зареєстрували в системі Єдиної державної електронної бази з питань освіти більше 15 тисяч електронних кабінетів.

Про це на брифінгу, присвяченому початку вступної кампанії, сказала директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік, повідомляє Укрінформ.

«На 16-у годину 2 липня кількість створених електронних кабінетів вступників становить 15 тисяч 050, з них активовано 14 тисяч 230 кабінетів», - поінформувала Бєлік.

Вона зауважила, що після реєстрації активувати електронний кабінет вступника потрібно протягом доби. Після закінчення цього терміну доведеться пройти реєстрацію повторно. Бєлік закликала вступників бути уважними і запам'ятовувати логін та пароль, які були згенеровані під час реєстрації. За її словами, у разі кількох введень помилкового логіну або паролю електронний кабінет заблокується на кілька годин.

Серед поширених помилок при реєстрації та роботі з електронних кабінетом голова ДП «Інфоресурс» назвала введення неіснуючої електронної адреси, або намагання зареєструвати поштову скриньку з російських поштових сервісів. Також Бєлік наголосила, що іноді вступники вводять номера атестатів та сертифікатів ЗНО з помилками. У випадку виявлення помилок в атестаті потрібно звернутися до школи, де був виданий цей атестат, у сертифікаті ЗНО - до регіонального відділення УЦОЯО.

Також в цьому році МОН провело низку заходів з захисту персональних даних вступників. При першому вході в електронну систему вступу на пристрій, з якого відбувся цей вхід, відбувається інсталяція програмного забезпечення, що унеможливлює передачу особистих даних третім особам. Це, за словами Бєлік, може спричинити уповільнення роботи системи спочатку, в подальшому ніяких проблем з роботою в електронному кабінеті виникати не повинно.

Загалом, як зазначив на брифінгу директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров, в цілому за першу половину 2 липня ніяких проблем у роботі електронної системи вступу не було зафіксовано. Наразі вже розпочався прийом документів на кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста на базі повної середньої освіти та в багатьох закладах вищої освіти - на магістратуру на базі бакалавра.

У міністерстві наголосили, що ті вступники, які мають право на пільги, подають документи у паперовому вигляді. Це стосується тих осіб, які вступають до ЗВО за квотами 1, 2, за співбесідою, вступними випробуваннями, квотою для іноземців.

Окремо Бєлік поінформувала, що особи, які мають право на сільський коефіцієнт, повинні завантажити довідку про місце реєстрації. Форма довідки визначена 13 додатком Постанови Кабміну про затвердження правил реєстрації місця проживання.

Реєстрація та активація електронних кабінетів вступників триватиме до 25 липня, прийом заяв - з 12 по 26 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: