Два дні над рікою Стрий гулятимуть фест «Івана Купала»

Пригоди, височенна ватра, знамениті гурти, потужний звук, етнічні забави - в обрамленні магічної купальської ночі і бурхливих хвиль Стрия. Кожен учасник фестивалю зможе поринути у чари «древнього Удеча»!    

Саме такою є первісна назва Жидачева. І саме на честь свого містечка вже вп’яте місцева молодь організовує на березі ріки, поблизу “нового мосту”, великий молодіжний фестиваль. До участі залучають відомі сучасні музичні гурти, народних майстрів та умільців, запрошують молодь усієї області.

Етнофест до свята Івана Купала триватиме дві доби, 6 і 7 липня. Цьогоріч у програмі: відомі українські гурти «KARNA», «Los Kolorados», «Шосте Чуття» та інші.

Повну програму читайте тут

Серед майстрів - гончарі і ковалі, умільці бойового гопака. Відтак молоді пропонують відвідати майстер-класи, автентичний ярмарок, книжкову толоку та лекторій, участь у якому візьмуть відомі діячі Галичини.

Відвідування заходу – безкоштовне, адже фест є некомерційним. Кошти для його проведення  – це власний внесок організаторів, громадських спільнот, окремих підприємців та, частково, міської ради.  Крім того, на фесті діятиме соціальна акція на підмогу вїнів АТО.

Етнофестиваль до свята Івана Купала має на меті зберегти й осучаснити народні традиції, пропагувати культурний і тверезий спосіб відпочинку, підняти імідж міста та звернути  увагу на історію древнього Удеча.

Щороку рівень заходу зростає. Так, наприклад, у 2017-тому фестиваль відвідали більше  двох тисяч людей з різних кутків Львівщини. Тоді вдалось залучити гурти, виконавців і народних майстрів з усієї Галичини. Прогнозована кількість відвідувачів цьогорічного етнофесту - 2,5 - 3 тис. осіб та понад 150 учасників: співаків, майстрів різноманітних ремесел, митців і волонтерів.

Фестиваль відбудеться 6-7 липня. 6 липня старт о 18:00 і о12:00-7 липня. Локація: Жидачів, Львівська область, співоче поле на узбережжі р. Стрий

Вхід вільний, також для відвідувачів діятиме наметове містечко. Звертаємо вашу увагу, що територія фесту без алкоголю!

ІА Дивись.info - інформаційний партнер свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: