На Київщині, у таборі, який належить коханці Януковича, отруїлися діти

95546

У приватному таборі ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» на Київщині підозра на отруєння 12 дітей, одна дівчинка в комі.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Київської обласної адміністрації у Facebook, пише УП.

«12 дітям учора стало зле, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. У результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишається 7», - йдеться в повідомленні.

8-річну дівчинку з розладом травлення 2 липня екстрено доправили до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні.

«Організм дівчинки був вкрай зневоднений і вона впала в кому та госпіталізована в реанімацію. Стан кваліфікується, як тяжкий», - повідомили у департаменті.

Зазначається, що наразі дитину готують до транспортування в «Охматдит».

«За попередньою інформацією, юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Дерюгіних. У зміні Школи Дерюгіних – 28 дітей, які прибули до ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» 29.06.2018 року, де мали готуватися до змагань», - йдеться в повідомленні.

Загалом в оздоровчому таборі знаходиться понад 200 осіб.

2 липня Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою харчують дітей в таборі, також проводить посіви у дітей, які постраждали.

«З урахуванням даного факту, сьогодні, з 8:30 Комісія по епідрозслідуванню, за участі прокурора району та наряду поліції, очікувала допуску до медізолятору, де знаходилися постраждалі діти. Лише станом на 11:55 3 липня директор ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич», у присутності двох адвокатів, дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування», - повідомили у департаменті.

У самому «Славутичі» повідомили, що станом на 15:20 3 липня усіх дітей з санаторного ізолятора виписали.

«На даний час діти, які в нас були, здорові і виписуються з ізолятора. Було 12. Зранку було 7. На даний час їх подивився лікар Центральної районної лікарні сказав, що здорові. Був діагноз «функціональне порушення травлення», - сказав начальник медичної частини табору Микола Шацький.

У закладі також повідомили, що на місці працювали всі необхідні служби і закликали дочекатися офіційних висновків епідрозслідування.

Згідно із даними YouControl, а також Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» належить благодійному фонду «Дорога майбутнього», заснованого коханкою екс-президента Віктора Януковича Любов’ю Полєжай, яка вказана кінцевим бенефіціаром. Статутний капітал ТОВ – 100 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: