Науковці, не цурайтеся політики

2_korpus

Колонка заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка.

Взяв участь у конференції з питань місцевого самоврядування, яка проходила у Львівському національному університеті. Приємно вразила продуктивність роботи і велика кількість прагматичних, науково обґрунтованих та актуальних ідей, висловлених учасниками зібрання.

Приємно вразила наша наукова еліта. Говорю передусім про глибину розуміння проблем та чітке бачення шляхів вирішення викликів, які ставить перед українським суспільством реформа місцевого самоврядування.

Я категорично не згоден із тими гарячими головами, котрі відкидають будь-які теоретичні заходи, на кшталт конференцій, круглих столів, вважаючи натомість, що все можна вирішити у площин мітингів чи PR-заходів. Переконаний, що без клопіткої, хоч і не помітної багатьом теоретичної роботи наукової інтелігенції, ми навряд чи зможемо ефективно рухатися у реформуванні нашої держави. Тим більше, що у нас є справді уми, які здатні не лише окреслити проблему, а й прописати дорожню  карту її вирішення.

Тому суспільство зобов’язане зважати на думку науковців, які роблять титанічну працю, здебільшого не претендуючи ні на високі заробітки, ні на публічне визнання. Хоча, як на мене, дарма. Думаю, що жодній політичній партії, яка претендує на якусь роль у суспільному житті, не завадить мати у своїх лавах представників наукової еліти. Вони, прийшовши у політику, могли б дати їй новий імпульс і навіть, якщо хочете ошляхетнити сучасне українське життя. Тому кажу: шановні науковці, не соромтеся долучатися до політичних процесів. Навіть якщо вам зі зрозумілих причин не до вподоби те, що коїться у наших політичних партіях. Саме ваш прихід у політику може вивести її на новий якісний рівень.

Володимир ГІРНЯК,

заступник голови Львівської обласної ради

 

 

 

Думки, висловлені в рубриці «Колонки», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: