Проти російського поета Бившева за підтримку України відкрили п’яту кримінальну справу

2138059

Проти російського поета Олександра Бившева, який активно підтримує Україну, відкрили вже п’яту кримінальну справу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив сам Олександр.

«Не встиг я приступити до примусових робіт у третій кримінальній справі, як проти мене російські силовики поспішили почати чергове розслідування. Завтра я запрошений о 12.00 в Кромський слідчий комітет на допит у зв'язку з уже п'ятим кримінальною справою за два вірші, написані в кінці 2017 року. Очевидно, мені буде офіційно пред'явлено звинувачення в екстремізмі і дано новий поштовх до пресування мене нашими каральними органами. Скажу чесно, я смертельно втомився від усього цього свавілля. Але буду боротися до кінця, наскільки ще вистачить сил», – написав Олександр.

Нагадаємо, Олександр Бившев виступає з жорсткою критикою агресивного курсу путінської Росії, за що зазнає переслідувань з боку влади Росії, яка відкрила проти нього кримінальну справу про екстремізм (стаття 282 КК РФ) за вірші на підтримку цілісності України: «Украинским патриотам» i «Украинские повстанцы».

З 16 серпня 2014 відсторонений від роботи шкільного вчителя німецької мови у місті Кроми Орловської області. Наприкінці вересня 2014 інтернет-портал gordonua.com опублікував вірш поета про агресію Росії проти України.

Росфінмоніторинг додав Бившева до «переліку терористів та екстремістів».

Влітку 2015 року Олександр Бившев, у двох окремих судових справах про вірші «Українським патріотам» та «Українські повстанці», був засуджений до 300 годин обов'язкових робіт, за статтею 282 Кримінального кодексу Росії — «розпалювання ненависті або ворожнечі» щодо групи осіб «росіяни».

Третя кримінальна справа проти Олександра Бившева була порушена у 2017 року за екстремізму у вірші «На незалежність України», написаному навесні 2015 року. Олександр Бившев написав вірша «На незалежність України» як відповідь на однойменний українофобський твір російського поета Йосипа Бродського.

У лютому 2018 року щодо Бившева відкрили ще одну, четверту, справу за перешкоджання правосуддю і попередньому розслідуванню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: