В «ЛНР» Коломойського «засудили» до довічного ув’язнення

f58e8757bbf97802b731fdfbde1

«Український народний трибунал» в «ЛНР» виніс «вироки» Ігорю Коломойському, Юрію Луценку, Дмитру Ярошу і ще кільком особам.

Про це повідомляє NewsOne.

За словами «судді» Олени Шишкіної, «УНТ» в цілому провів більше 40 судових засідань і розглядав кримінальну справу із суворим дотриманням Кримінально-процесуального кодексу України. Всього до різних термінів засудили 18 осіб. «Справи» 10 осіб нібито розглядалися судом в закритому режимі.

У списку «засуджених» голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, український бізнесмен і екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, генпрокурор України Юрій Луценко, головний редактор сайту «Новости Донбасса» Олексій Мацука, колишній в.о. гепрокурора Олег Махніцький, колишній в.о. генпрокурора Юрій Севрук, екс-генпрокурор Віктор Шокін, екс-генпрокурор Віталій Ярема, позафракційний нардеп і колишній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош.

Так званий «трибунал» засудив Коломойського до довічного ув'язнення з конфіскацією майна, а решта отримали від 3 до 12 років позбавлення волі.

Коломойського звинуватили в «зловживанні владою, розв'язанні військового конфлікту, створення не передбачених законами України воєнізованих формувань, пособництві у скоєнні бандитизму».

Генпрокурор Юрій Луценко був «засуджений» до 10 років в'язниці за «приховування злочинів, зловживання службовим становищем, вчинення численних злочинів проти правосуддя» та інше. А Дмитра Яроша засудили до 12 років в'язниці за «співучасть в скоєнні терактів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: