Порошенко підписав закон про валюту

630_360_1519142334-8102

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про валюту та валютні операції».

Про це йдеться у офіційному повідомленні в Twitter.

Президент назвав зазначений закон «ще одним актом економічної свободи».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності.

Тобто, шість місяців перехідного періоду триватиме доопрацювання нормативно-правових актів Національного банку, після чого регулятор оприлюднить їх. А сам закон буде введено в дію через 30 днів після оприлюднення відповідних нормативно-правових актів.

Документ лібералізує валютні операції в Україні.

Головною відмінністю нового закону є ідея, що «дозволено все, що не заборонено». Це значить, що майже будь-які валютні операції між резидентами і  нерезидентами в іноземній та національній валюті зможуть здійснюватися без обмежень.

Валютний контроль буде скасовано більш ніж для 40% операцій, реєстрації кредитів від нерезидентів та ліцензування інвестування за кордон.

Окрім цього будуть скасовані валютні обмеження для бізнесу.

Закон «Про валюту» стане єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.

До нього основним нормативно-правовим актом, що регулює сферу валютного ринку, був декрет Кабінету міністрів «Про систему валютного регулювання і валютного контролю"» від 1993 року.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада схвалила Закон «Про валюту і валютні операції» у другому читанні та в цілому. Документ підтримало 228 народних депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: