Російська влада Криму продала три «націоналізованих» санаторії

DB9FA9F1-136F-4262-BAAC-CDF4FA750B92_w1023_r1_s

Російська влада Криму продали за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн – КР) акції санаторіїв «Місхор», «Дюльбер» і «Ай-Петрі», які після «націоналізації» перебували у державній власності.

Про це 3 липня повідомила прес-служба російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму, інформує Крим. Реалії.

Як заявила заступник міністра майнових і земельних відносин Криму Оксана Лахіна, рішення про продаж було прийнято тому, що «високий рівень зношеності зазначених здравниць вимагає значних інвестицій».

За даними кримського міністерства, 100% акцій АТ «Санаторій «Місхор» продали на аукціоні за 380,26 млн рублів (близько 157,3 млн грн – КР), 100% акцій АТ «Санаторій «Ай-Петрі» – за 416,43 млн рублів (близько 172,2 млн грн – КР), акції АТ «Санаторій «Дюльбер» – за 702,76 млн рублів (близько 290,7 млн грн – КР). Переможцем аукціонів стало ТОВ «Керуюча компанія інфраструктурних проектів».

Договори купівлі-продажу акцій з переможцем аукціону повинні бути укладені протягом п'яти робочих днів. Право власності на придбані акції перейде до покупця після їх повної оплати, відзначили в кримському міністерстві.

Видання нагадує, що підконтрольний Росії парламент Криму погодив продаж ялтинських санаторіїв «Ай-Петрі», «Місхор» і «Дюльбер» восени 2017 року. До «націоналізації» ці санаторії мали українських власників в особі Верховної Ради України та підприємства українських профспілок «Укрпрофоздоровниця».

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму «націоналізували» близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає в якості компенсацій не тільки гроші, а й російське закордонне майно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: