У Петербурзі затримали активістів, які провели акцію перед матчем ЧС

b5ee898---------3
Фото: ДАВИД ФРЕНКЕЛЬ

У Санкт-Петербурзі поліція затримала активістів руху «Весна», які влаштували акцію проти тортур і репресій перед матчем чемпіонату світу з футболу.

Про це повідомляє «ОВД-Інфо».

Активістів затримали на Крестовському острові і повезли до відділу поліції. Співробітники сказали, що на них складуть протокол за статтею про порушення порядку проведення акції (ст. 20.2 КоАП).

Всього затриманих четверо. Троє неповнолітні. Станом на 20:44 одній із затриманих викликали швидку. Їй надавали медичну допомогу.

Агентство Reuters пише, що затримана активістка Ліка Петровська, дівчині 16 років. Вона лягла на постамент статуї Забиваки (талісмана ЧС з футблу в РФ) в закривавленому одязі.

«Ми хотіли звернути увагу на те, що незалежно від того, що ви показуєте іноземцям, все всередині не так добре і красиво», - сказала вона в інтерв'ю Reuters.

«Не важливо, що показують хороші речі, люди в Росії, як і раніше, страждають», - додала вона.

Петровська зазначила, що однією з проблем, до яких вона хотіла привернути увагу, є ув'язнення в російській в'язниці українського режисера Олега Сенцова.

«У в'язницях голодують невинні, такі як Олег Сенцов. А саме свято сприймають як анестезію для пограбування країни: підвищення податків, акцизів і пенсійного віку», - заявляють активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: