Українські дайвери брали участь у рятувальній операції футбольної команди в печері Таїланду

_102318806_okmh9ztwszc-1

Український дайвер Всеволод Коробов брав участь у рятувальній операції в печері Кхао Луанг в Таїланді, де опинилась у пастці підліткова футбольна команда разом з тренером.

Коробов, який працює інструктором з дайвінгу в тайському місті Пхукет, пройшов найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері, повідомляє ВВС Україна.

«Група інструкторів, зокрема, двоє людей з України - я та мій друг Максим - прилетіла минулої п'ятниці як волонтери. Нашим завданням було навчити тайських морських котиків пірнати у таких складних печерах, оскільки з'ясувалося, що у них немає досвіду такого занурення…Побачивши, що від нас буде користь, тайські військові включили нас в команду підтримки. Ми проходили найскладнішу трикілометрову ділянку у затопленій печері, допомагали нести обладнання, прокладали мотузки для дайверів», - зазначив українець.

Він додав, що після того, як британські дайвери знайшли дітей, вночі до них вирушили два армійських медики, привезли продукти, доставили медикаменти, один з морських котиків залишився з ними.

Коробов віддав належне тренеру, який зміг організувати дітей, згуртував у колектив і допоміг вижити.

23 червня в провінції Чіанграй на півночі Таїланду в популярній серед туристів печері Кхао Луанг зникли 12 підлітків-футболістів та їхній тренер.

Вони були знайдені 2 липня, через дев'ять днів після зникнення. Пошуково-рятувальні роботи були ускладнені через підняття рівня води і бруд.

Зазначається, що діти можуть залишитися в печері на кілька місяців, оскільки печера регулярно затоплюється під час дощового сезону, який триває до вересня - жовтня. Всі спроби відкачати воду досі не були успішними.

Якщо чекати, поки вода сама відійде, то групі доведеться залишатися в печері ще кілька місяців. В цей період їм будуть постійно постачати їжу та допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: