Закінчилися зйомки фільму-казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво»

36634887_2158232444409132_1309316850290524160_n

Закінчився знімальний період дитячої казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво».

Про це повідомили у Держкіно.

«Казка створюється компанією «2016» за підтримки Держкіно. Усі зйомки відбувалися в Україні. Починаючи з березня, команда фільму працювала над втіленням сценарію відомого казкаря Сашка Лірника. На знімальному майданчику працювали виконавці головних ролей: Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Володимир Задніпровський, Діана Розовлян, Сталіна Логошняк, Олександр Логінов. Казка насичена цікавими персонажами, яскравими костюмами, оригінальним гримом, багатьма перевтіленнями, чарівницями та відьмами, маленькими чортенятами, які залюбки стануть друзями козакам й усьому козацькому роду», – повідомили у Дежкіно.

Проект «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером є Михайло Костров, продюсером – Євгеній Дяченко. Сценарій картини написаний Сашком Лірником (Олександром Власюком), за мотивами його ж твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». Сума державної фінансової підтримки фільму є 100% і становить 32 млн грн.

«Химерна казка наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування. Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так, Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити», – наголосили в Дежкіно.

Картина призначена для сімейного перегляду. Завершення виробництва заплановане на кінець цього року. Незабаром глядачі побачать перший тізер казки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: