Адвокат Сенцова оприлюднив довідку, на підставі якої арештували режисера

01_LkV2mB1

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук довідку, на підставі якої українського режисера взяли під стражу.

Довідка була написана 10 травня 2014 року оперуповноваженим ФСБ по РК і місту Севастополю старшим лейтенантом Д.Краліним.

У довідці, зокрема, зазначено: «Встановлено, що Сенцов О.Г. є прихильником право радикальних ідей, прихильником українського націоналістичного радикального руху «Правий сектор», активним учасником націоналістичного мітингу «Євромайдан» в м. Києві (листопад 2013 р. – лютий 2014 р.), у результаті якого було  скинуто легітним уряд України».

А також зазначено, що Олег Сенцов готував теракти на території Криму, зокрема підрив пам’ятника Леніну у Сімферополі та меморіалу «Вічний вогонь».

Крім того, ФСБ на сторінках Олега Сенцова у соцмережах виявили відео з YouTube зі зверненням «Русских партизан Крыма к народам полуострова».

Натомість, згідно із протоколом судового засідання, участь в арешті Олега Сенцова безпосередньо брала «прокурор» Криму Наталія Поклонська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: