Рада відмовилася голосувати за питання оновлення ЦВК 

unian_835201_650x410
Фото: Андрій Парубій (УНІАН)

Парубій провів рейтингове голосування.

Парламент відмовився голосування за питання оновлення Центральної виборчої комісії. Про це оголосив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна.

За словами Парубія, до нього звернулися декілька голів фракцій, які повідомили, що не будуть голосувати за новий склад ЦВК.

«До мене звернувся ряд голів фракцій з тим, що вони не будуть брати участь у голосуванні сьогодні, це ставить під великий ризик формування ЦВК. Якщо ми під час голосувань і розгляду знімемо старий склад ЦВК, а новий не оберем - це введе в юридичний коллапс усю українську державу. Тому я хочу поставити на рейтингове голосування питання щодо готовності входження у питання складу Центральної виборчої комісії. Якщо не буде голосів - це питання буде відставлене… Хоча глибоко переконаний, що зі старою ЦВК ми не можемо входити в нові вибори. І це моя принципова позиція», - сказав голова Ради.

Однак під час рейтингового голосування питання ЦВК не знайшло підтримки.

«189 - за. Ми бачимо, що голосів для того, щоб ми могли розглядати питання (оновлення ЦВК, - ред.) немає. Таким чином, колеги, ми не можемо зараз війти у розгляд даного питання», - підкреслив спікер ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: