Як у Львові реставрують дах на площі Міцкевича та коли завершать (фото)

IMG_5235

У Львові триває реконструкція даху на площі Міцкевича,6/7, яку планують завершити до кінця року.

У Львові триває реставрація даху на площі Міцкевича,6/7, яку планують завершити до кінця року.

Про це сьогодні, 5 липня, під час брифінгу розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, будинок на площі Міцкевича, 6/7 збудований у 1908-1909 роках і від того часу дах не ремонтувався.

«Дах дуже складний, виконаний із цинкової бляхи і має на своєму наріжнику купол зі скульптурним декором, який виконаний також із цинку. Цей купол перебував в такому стані, що міг впасти в будь-який момент і ми б через це мали велику прикрість», - наголосила Онищенко.

За словами Лілії Онищенко, в минулому році була виконана проектно-кошторисна документація по цьому об'єкту і загальна вартість робіт складає понад 3 млн.

«Зараз активно ведуться роботи, які є складними та непередбачуваними. Тому ми зараз мусимо контролювати ці роботи, спільно працювати із технаглядом, виконавцем робіт. І думаю, якщо буде необхідне фінансування із міського бюджету, то до кінця року, роботи завершать», - каже Онищенко, - Адже зараз ми маємо лише мільйон із необхідних трьох».

Вона також наголосила, що ще чимало об'єктів, зокрема дахів, у Львові потребують реставрації.

Своєю чергою, директорка підприємства «Володар-Маркет», яка є підрядником по виконанню реставраційних робіт даного об'єкту Надія Мелета розповіла, що станом на сьогоднішній день вже виконано 70% робіт.

«Роботи розпочалися в квітні, але це дуже складний об'єкт і не всі працівники можуть працювати на такому об'єкті, на такій висоті», - пояснила Надія Мелета.

Вона також розповіла, що при виконанні реставраційних робіт виникає також багато непередбачених робіт, тому необхідно створити новий кошторис на роботи.

«В процесі робіт вже виконано практично 70% самого даху, заміна дерев'яних конструкцій та покрівлі. Тепер в процесі приступаємо до найскладніших робіт - до куполу і передбачаємо, що по куполу виникнуть також додаткові роботи, оскільки всі декоративні оздоблення на куполі практично зруйновані», - сказала директорка підрядної фірми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: