Під час етапування зеки жорстоко побили Павла Гриба

187620

Під час етапування з Краснодара до Ростова-на-Дону в’язні жорстоко побили українця Павла Гриба.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив батько ув’язненого українця Ігоря Гриба.

«Адвокат Марина Дубровіна пробилась у СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались, за якою статтею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі і продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залишився в одних шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни не має. Зі слів Павла, таке ставлення з боку інших в'язнів буде і подальшому.

Один сильний удар в область живота може привести до розриву зворотної вени, як наслідок – внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу», – написав Ігор Гриб.

Він додав, що Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість. Відсутність ліків тільки погіршує й без того жахливий стан здоров'я.

Нагадаємо, Павло Гриб — студент Києво-Могилянської академії, викрадений у Білорусі 24 серпня 2017 та таємно перевезений на територію РФ. Зі слів батька, його 19-річний син 24 серпня поїхав у Гомель, щоб зустрітися з дівчиною з Росії, з якою до цього спілкувався тільки у соцмережах. Після цього зв’язок з ним перервався.

Згодом стало відомо, що Павла Гриба обвинувачують у тероризмі. Хлопець має інвалідність і потребує постійно ліків, які йому не надаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: