СБУ підтримує законопроект, який дозволяє блокувати сайти без рішення суду

sajt_zaborona_7865

Служба безпеки України заявила про підтримку законопроекту «Щодо протидії загрозам національній безпеці…», який пропонує дозволити силовикам блокувати будь-який веб-сайт без рішення суду.

Про це йдеться у прес-службі СБУ.

«СБ України вважає, що внесення змін у чинне законодавство в частині забезпечення інформаційної безпеки та кібербезпеки забезпечить впровадження правового механізму блокування інформаційного ресурсу (сервісу) на підставі рішення слідчого судді та суду у кримінальному провадженні», — заявили у Службі безпеки.

Зазначимо, що законопроект № 6688 «Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» вже вдруге в терміновому порядку намагалися внести до розгляду в сесійній залі парламенту.

Депутати вносять його на розгляд за рік після масштабних кібератак в Україні, пояснюючи необхідністю інформаційного захисту держави.

Чи не єдиний момент, який пов'язує зміст документу із попередніми кібератаками — законодавче визначення їх як форми технологічного тероризму.

Однак основна увага в законопреокті приділяється впровадженню принципово нової процедури — обов'язковому блокуванню українськими провайдерами доступу до будь-якого ресурсу в мережі, який лише підозрюється в порушенні законодавства — без рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: