У міській раді запевняють, що не мають впливу на секс-шопи

шопи

У Львівській міській раді заявляють, що не мають достатніх повноважень, щоб змусити власників інтим-бутіка прибрати із вітрини «іграшки» для дорослих.

На прохання IA ZIK у Львівській міській раді прокоментували ситуацію щодо вигляду вітрини інтим-бутіка у центрі Львова, де окрім білизни красується реклама фалоімітаторів, при тому, що магазин розташований за кілька кроків від головної вулиці міста та поблизу театру для дітей.

«Ми вивчили це питання. Ми були, скажемо так, трохи заскочені тим, що собі дозволяють суб’єкти господарювання. Але, на жаль, важелів впливу міська рада, зокрема, у галузі зовнішньої реклами не має. Те, що розміщене за вітриною – вважається або оформленням вітрини, або внутрішньою рекламою. Це залежить, чи є там зображення, написи і т. д. Тобто повноваження департаменту економічного розвитку і нашого комунального підприємства поширюється виключно на зовнішню рекламу.

Тобто, ми можемо вплинути, якщо щось знаходиться зовні, скерувавши відповідну вимогу, а потім демонтувавши. На згаданому об’єкті, є напис «1+1=3», «Створи своє кохання» і т. д. Це наліпка із зовнішньої сторони, на неї підготовлено вимогу і якщо її у встановлений термін не виконають, то ця наліпка буде демонтована. Те, що всередині – це територія того підприємства і може трактуватися, як внутрішня реклама або оформлення вітрини, й на це не розповсюджуються наші повноваження», – зазначила у коментарі IA ZIK начальник юридичного відділу КП «Адміністративно-технічне управління» ЛМР Наталя Малич.

Чиновниця порадила жителям міста у такій ситуації звернутися із відповідною заявою до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпровспоживінспекція).

«У них більше повноважень. Контрольні функції, не тільки у галузі реклами, але в багатьох інших сферах покладені на Держпровспоживінспекцію. Ми тут можемо допомогти тільки щодо зовнішньої сторони, а те що розміщене з внутрішнього боку – у нас недостатньо повноважень з юридичної точки зору», – зазначила Наталя Малич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: