Президент СКУ закликав Ізраїль визнати голодомор геноцидом

укрінформ

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Ізраїлю закликав керівництво країни визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Про це інформували у прес-службі СКУ за підсумками візиту, – повідомляє Укрінформ.

«Під час зустрічей із високопосадовцями президент СКУ окремо привернув увагу до вшанування цього року 85-их роковин Голодомору в Україні та закликав Ізраїль взяти участь у пам’ятних заходах і визнати Голодомор актом геноцидом українського народу, як це вже зробили 17 держав світу», – зазначають в СКУ.

Чолій також закликав завершити справу щодо підписання та втілення в життя Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

«Окрім цього, президент СКУ обговорив з ізраїльськими високопосадовцями питання про те, що останні заяви про зростання антисемітизму та заперечення Голокосту в Україні є безпідставними», – наголосили у прес-службі.

Очільник української організації також привернув увагу до гібридної агресії Російської Федерації проти України та її нищівних наслідків. «У цьому контексті він акцентував на загрозі російської гібридної агресії для миру і стабільності у світі та закликав Ізраїль підтримувати Україну в захисті її територіальної цілісності», – підсумували у СКУ.

Водночас під час перемовин Чолія з Православним патріархом Єрусалима Теофілосом ІІІ йшлося про підтримку надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: