Маск розробив міні-субмарину для порятунку дітей із затопленої печери в Таїланді (відео)

142571

Крихітний підводний човен виготовили з деталей ракети-носія Falcon 9. 

Ілон Маск поквапився на допомогу тайським «морським котикам». Команда компанії винахідника SpaceX розробила міні-субмарину для порятунку підлітків-футболістів та їхнього тренера із затопленої печери в Таїланді. Відео випробувань «судна» у басейні Лос-Анджелеса Маск виклав на своїй сторінці у Twitter.

Крихітний підводний човен виготовлений з деталей ракети-носія Falcon 9. Корпусом слугує труба для перекачування рідкого кисню. У капсулі субмарини може поміститися одна людина. Розміри дозволяють їй безперешкодно проходити крізь вузькі щілини в печері. До того ж, човен досить легкий: з ним можуть вправлятися два дайвери.

Якщо ж тайським рятувальникам винахід не знадобиться, його в майбутньому можна буде використовувати в якості рятувальної капсули в космосі.

Нині у Таїланді повинні відновити операцію з порятунку дітей. Її розпочали напередодні, після того, як воду з печери частково відкачали водяними помпами. Утім, призупинили щонайменше на 10 годин. У неділю, 8 липня, дайверам вдалося витягти чотирьох хлопчиків. Наразі вони у лікарні. Досі в печері залишаються ще восьмеро дітей та тренер. Потрапили у пастку вони 23-го червня, коли пішли до печери на екскурсію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: