У ФФУ відреагували на скандал навколо хорватського футболіста

Domagoj-Vida-Getty-Images

Федерація футболу України направила до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи «з метою захистити» гравця збірної Хорватії Домагоя Віду, який після перемоги над збірною РФ на Чемпіонаті світу записав відеозвернення зі словами «Слава Україні!».

Про це 8 липня повідомив президент ФФУ Андрій Павелко.

«Ми оперативно направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи з метою захистити не лише футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає нашу країну», - заявив він.

Павелко додав, що Віда «має право публічно висловлювати повагу і до України, і до її громадян».

«Своєю грою і бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь у півфіналі турніру (ЧС-2018 - ред.). У футболіста, який багато років захищав честь київського "Динамо" і жив у столиці України у дуже важкий для нашої країни час, залишилося тут багато друзів і уболівальників, що заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм», - зазначив президент ФФУ.

7 липня збірна Хорватії вийшла до півфіналу ЧС-2018, обігравши Росію у серії післяматчевих пенальті.

Після матчу Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записав відеозвернення, де виголосив «Слава Україні, давай, давай!». Вукоєвич в свою чергу додав: «Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватія, вперед!».

Обидва футболісти довгий час грали за київське «Динамо». Віда - з 2013-го до 2018-й, Вукоєвич - з 2008-го по 2015-й. Останній також провів у 2013 році півсезону у московському «Спартаку» на правах оренди, а зараз працює скаутом у збірній.

На уточнююче запитання російських журналістів, чи малося у ролику на увазі, що перемога була для України, Віда заявив: «Ні. Ця перемога - для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів "Динамо Київ", нічого іншого я на увазі не мав».

Відео викликало хвилю обурення в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: