У Одесі почалися українсько-американські військові навчання «Сі Бриз»

E3D31BE7-CFB6-4C33-8260-492BF7C4A299_cx0_cy4_cw0_w1023_r1_s

У Одесі 9 липня розпочинаються українсько-американські військові навчання серії «Сі Бриз».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У заходах беруть участь 19 країн. Маневри триматимуть до 21 липня у у північно-західній частині Чорного моря, в портах, на летовищах і полігонах Одеської, Миколаївської, Херсонської областей.

Від української сторони керівником навчань є контр-адмірал Олексій Неїжпапа, з американської - капітан 1 рангу Метью Ліман.

У навчанні задіяні майже 30 військових кораблів, катерів, суден забезпечення, турецький підводний човен.

Особливістю цьогорічного «Сі Бризу» є те, що керуватимуть діями підрозділів морської, повітряної, наземної компоненти навчання безпосередньо з моря. Багатонаціональний штаб розміщуватиметься на флагманському кораблі Шостого флоту США Mount Whitney (LCC-20).

6 липня до одеського порту прибув ракетний есмінець USS Porter DDG-78 – один з понад 60 есмінців класу Arleigh Burke. Він також належить до Шостого флоту США. А вдень 7 липня - штабний корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney LCC20.

Загалом на 2018 рік заплановані 5 масштабних навчань із залученням іноземних військових. Крім українсько-американських «Сі Бризу», «Рапід Трайдент» і українсько-румунського «Ріверіан», йдеться також про багатонаціональні навчання «Світла лавина» і «Чисте небо». План проведення навчань за участю підрозділів ЗСУ на території України і за її межами затвердив наприкінці січня Президент Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: