У Жовківському районі розростається скотомогильник: екоінспектори обстежили територію

36856427_2046404028757254_3130355216830955520_n

Сьогодні Держекоінспекція обстежила скотомогильник біля села Боянець Жовківського району.

Про це ІА Дивись.info повідомив депутат районної ради Ігор Муравський.

«Забруднені дуже велика площі, тече фільтрат і стоїть страшенний сморід. Щоб цю територію обстежити, потрібен дрон. Є кілька під’їздів. Дуже багато загорнуто тваринних решток. Ми виявили яму з відходами довжиною 30 метрів. Видно, що відходи свіжі. Незважаючи на всі скарги і попередження, підприємці не возять рештки на ветсанзавод, а продовжують скидати під лісом», – сказав Ігор Муравським.

На небезпечне сусідство регулярно жаліються місцеві мешканці, які потерпають від смороду.

Комісія Жовківської ради з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, яку очолює Ігор Муравський, неодноразово розглядала це питання і виносила відповідні приписи.

«У нас була комісія і ухвалили рішення ліквідувати скотомогильник до Великодня. Після Пасхи була комісія у травні, потім – у червні. Приїжджали представники РДА, проводили громадські слухання. Були і з поліції, і з продспоживслужби. Місцеві билися в груди і обіцяли, що не будуть більше викидати відходи. Кілька притомних людей кілька разів возили відходи на ветсанзавод. Але це тривало буквально два тижні. Оскільки більшість продовжувала закопувати рештки, відтак відмовилися від цивілізованої утилізації і інші», – сказав депутат райради.

Відходи продовжують вивозити причепами. Люди хворіють. До скотомогильника йдуть дикі кабани. Тому жаліють і в лісгоспі, бо тварини можуть розносити небезпечні хвороби.

«Тому виїхала держекоінспекція. Були відібрані зразки грунту. Крім того, виявили купи побутового сміття у перемішку з відходами тваринницького походження. Велетенська площа – суцільні ями, деякі загорнуті, деякі ні. Не могли обстежити ретельно території через велику кількість гадюк. Видно, що й через річку вивозять відходи, бо там велике скупчення ворон і перерита земля», – наголосив Ігор Муравський.

Інспектори змогли обстежити десь півтора кілометра. Територія забруднена не суцільно, а місцями.

Нагадаємо, біля села Боянець Жовківського району вже роками місцеві підприємці просто під лісом викидають відходи виробництва – рештки тваринницького походження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: