В Африці офіційно закінчилася війна, що тривала 20 років

_102443380_ether
Фото: @HAWELTI

9 липня лідери африканських країн Ефіопії та Еритреї підписали декларацію про закінчення війни між країнами. Вона тривала 20 років.

Про це з посиланням на міністра інформації Еритреї Ємане Мескеля повідомляє ВВС.

Заява про припинення конфлікту була підписана в столиці Еритреї після зустрічі між її президентом Ісайясом Афеверкі та прем'єр-міністром Ефіопії Аві Ахмедом.

«У спільній декларації, зокрема, йдеться:

1) військовий стан, який існував між двома країнами, закінчився. Відкрита нова ера миру та дружби;

2) обидві країни працюватимуть над поглибленням тісного співробітництва в політичній, економічній, соціальній, культурній та безпековій сферах,

3) поновляться транспортні, торговельні та телекомунікаційні зв'язки; поновилися дипломатичні зв'язки і заходи;

4) буде прийнято рішення про кордон;

5) обидві країни будуть працювати разом, щоб гарантувати регіональний мир, розвиток і співпрацю», - написав Мескель у Twitter.

Додамо, війна між країнами почалася 1998-го через конфлікт на кордоні. Мирна угода, яку обидві країни підписали через рік, ніколи не виконувалася повністю.

26 червня між країнами почалися мирні переговори. До столиці Ефіопії Аддіс-Абеби прибула делегація на чолі з міністром закордонних справ Еритреї Османом Салехом. На початку червня правляча партія Ефіопії Революційно-демократичний фронт ефіопських народів має намір «повністю виконати» рішення прикордонної комісії від 2002 року щодо емілітаризації і делімітації спільного кордону між двома країнами. Документ підтримує ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: