Військові НАТО прибули на Sea Breeze-2018

thumbnail-tw-20180708073827-2771

У багатонаціональних навчаннях Sea Breeze 2018 братимуть участь військовослужбовці з 19 країн-членів НАТО та країн-учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру».

Про це повідомив на церемонії відкриття навчань в Одесі командувач Військово-морських сил ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко, передає Укрінформ.

«Хочу сказати, що ми успішно здійснили планування серії заходів з метою розміщення й розгортання кораблів та авіаційних груп, що прибули для участі в навчаннях Sea Breeze 2018 в Одеській та Миколаївській областях і північно-західній частині Чорного моря. Врахували й те, що маємо іншу, більш напружену ситуацію в басейні Чорного та Азовського морів порівняно з тією, яка була рік тому», - зазначив Воронченко.

Як наголосив віце-адмірал, «Чорне та Азовське моря - не внутрішні озера Російської Федерації, і не слід диктувати нам умови».

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про заплановані ключові операції  навчань Sea Breeze 2018, керівник навчань з боку ВМФ США капітан I рангу Метью Ліман зазначив: «Учасникам однієї з ключових морських операцій належить, згідно із сценарієм, здійснювати надійний захист підрозділу особливої цінності».

Зі свого боку, керівник навчань з боку України контр-адмірал Олексій Неїжпапа уточнив, що учасники навчань будуть відпрацьовувати дії у нестабільному регіоні, а координувати дії надводних кораблів та підрозділів морської піхоти України, США, Молдови та Грузії офіцери будуть з флагманського корабля Шостого флоту США.

За його словами, у навчаннях візьмуть участь 29 надводних кораблів і катерів та авіагрупа у складі 25 літаків і вертольотів.

Капітан I рангу Ліман також висловив вдячність «командуванню ВМС Туреччини за те, що на навчання направлено субмарину, яка буде відігравати роль противника об'єднаних морських сил та авіаційної групи. Адже наявність підводного човна додає складності багатонаціональному навчанні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: