Під час саміту НАТО Порошенко зустрінеться з Дудою

14_main

Під час саміту НАТО, що розпочнеться 11 липня у Брюсселі, президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомив голова Кабінету президента Кшиштоф Щерський, передає Главком.

За його словами, зустріч пройде з ініціативи української сторони. Щерський зазначив, що переговори президентів свідчать про те, що діалог між Польщею та Україною «є активним та тривалим, і йому не потрібні зовнішні стимули». Таким чином польський чиновник прокоментував слова президента Європейської ради Дональда Туска, який 9 липня закликав владу Польщі та України до зменшення напруженості на історичному тлі. На думку Туска, ця напруженість показує, що не всі впоралися зі своїм «домашнім завданням з історії».

В останні дні розбіжності між Польщею та Україною щодо історичних питань вчергове посилилися у зв’язку з 75-ми роковинами Волинської трагедії.

Нагадаємо, 8 липня президент Польщі Анджей Дуда прибув до Луцька, де взяв участь заходах, приурочених до 75-ої річниці Волинської трагедії. Натомість президент України Петро Порошенко відвідав польське село Сагринь для вшанування пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: