Плюс 83 мільйони за рік: порахували кількість людей на Землі

630_360_1531234410-6152

Порівняно з минулим роком населення планети Земля збільшилося на 83 мільйони жителів і становить понад 7,6 мільярда людей.

Про це повідомляє DW з посиланням на німецький фонд «Населення Землі» (DSW).

«Нині на планеті живуть 7 мільярдів 635 мільйонів людей. Це на 83 мільйони більше, ніж роком раніше. Особливо приріст помітний у Африці», - йдеться у повідомленні.

За його даними, кожні 10 секунд у світі народжується 26 дітей. Приріст населення особливо помітний у країнах Африки, відзначають експерти фонду. До 2050 року чисельність населення на континенті збільшиться з 1,3 мільярда до 2,5 мільярда людей.

Однією з причин зростання кількості населення фахівці DSW називають високу кількість випадків небажаної вагітності. За словами голови фонду Ренати Бер, у половини жінок у країнах на південь від Сахари більше дітей, ніж вони хочуть. Це обумовлено недостатнім рівнем освіти і браком контрацептивів, вважає Бер.

«Якби всі могли вільно вирішувати, коли і скільки дітей вони хочуть мати, і чи хочуть взагалі, ситуація для людей в бідних країнах покращилася б, а щорічний приріст чисельності населення у світі скоротився б приблизно на чверть», - заявила Бер.

У свою чергу, населення Євросоюзу станом на 1 січня 2018 року зросло до 512,6 мільйона осіб, зазначає статистичне відомство ЄС Eurostat у Люксембурзі. За минулий рік в ЄС на 5,3 мільйона смертей припало 5,1 мільйона новонароджених, а приріст  1,1 мільйона осіб чоловік обумовлений міграцією, пояснюють фахівці.

Найбільш населеною країною Євросоюзу є Німеччина, в якій проживає 82,9 мільйона осіб. Далі йдуть Франція (67,2 мільйона) і Великобританія (66,2 мільйона).

Кількість людей, які мешкають у містах, до 2030 року збільшиться на один мільярд і становитиме 5,2 мільярда осіб або 60% населення планети, стверджують у Федеральному статистичному відомстві з посиланням на дані ООН. На даний час у світі є 548 міст-мільйонників, кількість жителів 33 із них перевищує 10 мільйонів людей, зазначають експерти.

За даними ООН, найбільшим містом світу є столиця Японії Токіо, в якій проживає 37 мільйонів осіб. В індійській столиці Нью-Делі живуть 29 мільйонів, а в китайському Шанхаї - 26 мільйонів осіб.

В ООН вважають, що до 2030 року кількість міст-мільйонників зросте до 703, серед яких у 43 мешкатимуть понад 10 мільйонів жителів. Індійська столиця стане найбільш населеним містом Землі, оскільки в ній житимуть на 10 мільйонів осіб більше, вважають експерти.

Дані опубліковані напередодні Всесвітнього дня народонаселення, який відзначається 11 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: