Стали відомі результати перевірки табору «Славутич», де масово отруїлись діти

lager-slavutich

У харчоблоку дитячого табору «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому Київської області,  де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей, виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба з посиланням на результати лабораторних досліджень зразків проб та змивів, відібраних у таборі.

«З 30 змивів на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору в харчоблоку виявлено 10 позитивних результатів (33,3%)», - йдеться в повідомленні.

Водночас у обстежених на групи кишкових інфекцій персоналу харчоблоку та двох дітей, які знаходились в ізоляторі, не виявлені збудники кишкової інфекції та патогенний стафілокок.

З 10 змивів на патогенну флору в ізоляторі позитивних не виявлено.

«Усі п'ять проб води, які відібрані на мікробіологічні дослідження з свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчика та басейну, а також бутильована вода відповідають вимогам Державних санітарних норм та правил», - зазначили у відомстві.

Проби на сальмонельоз (пил з подушок, ковдр та матраців) з ізолятору (18 проб) показали негативний результат.

«У 7 добових пробах (4 проби: обід та 3 проби вечеря за 02.07.2018р) патогенна флора не була виявлена. У 3 пробах харчових продуктів: біфідойогурт, молоко та ряжанка виробництва підприємства із Полтавської області патогенна флора не була виявлена», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що 30 червня група гімнастів святкувала день народження однієї дитини. У пробах залишків продуктів, які залишились після свята, патогенної флори не знайшли.

Разом з тим чотири проби води на вірусологічні дослідження з свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчику та басейну ще знаходяться в роботі.

Табору Славутич надали припис від 6 липня щодо усунення виявлених порушень законодавства.

Зазначається, що 9 липня заклад прозвітував, що провів дезінфекції харчоблоку, та звернувся до Держпродспоживслужби щодо проведення повторної перевірки.

Нагадаємо, 2 липня в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу Славутич Київської області отруїлися 12 дітей - вихованці спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики Школа Дерюгіних. Одна дитина впала в кому. Діти скаржилися на розлад травлення, слабкість і головний біль.

У зв'язку з масовим отруєнням прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження.

Держспоживслужба дійшла висновку, що причиною отруєння стало вживання прострочених йогуртів.

За даними ЗМІ, табір Славутич належить коханці екс-президента України Віктора Януковича Любові Полежай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: