У липні-серпні українці можуть спостерігати відразу три затемнення

414772

У липні та серпні відбудеться, так званий, «коридор затемнень»: 13 липня – сонячне, 27 липня – найдовше у ХХІ столітті затемнення місяця, а 11 серпня – знову сонячне.

Про це повідомляє Depo.ua.

«Період між затемненнями, дати яких знаходяться близько одна до одного, називають «коридором затемнень». Розпочнеться він 13 липня, а закінчиться 11 серпня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 13 липня відбудеться часткове сонячне затемнення. Його можна буде спостерігати о 5:02 за київським часом.

Проте, помилуватися зможуть не всі жителі нашої планети. Побачити його можна також у Тасманії, у південній частині Австралії і у східній частині Антарктиди.

27 липня о 22:22 за київським часом можна побачити місячне затемнення та протистояння Марса із Сонцем.

Напівтіньове затемнення можна буде побачити з будь-якої точки планети, окрім Камчатки, Чукотки і Північної Америки. А насолодитися видом повного місячного затемнення зможуть люди, які проживають на території південної і східної частини Африки, центральної і південної частини Азії та Близького Сходу.

11 серпня 2018 року о 11:47 за київським часом відбудеться часткове сонячне затемнення.

Його зможуть спостерігати жителі Монголії, Казахстану і північного сходу Китаю. Пощастить тим, хто проживає в Скандинавії, Гренландії і в північній частині Канади. Українці також зможуть побачити це явище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: