У Жовкві з’явилися копії знаменитих батальних полотен Альтомонте

36509176_1742619755845651_2745765389672644608_n

У Жовківській міській раді з’явилися дві копії знаменитих батальних полотен Мартина Альтомонте «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами».

Про це повідомили у КП «Туристичний інформаційний центр в м. Жовква».

«Усі ми знаємо, що колись для жовківського костелу були написані чотири великі батальні картини на честь перемог власників міста – Жолкевського і Собеського. Так колегіата св. Лаврентія стала своєрідним пантеоном лицарської слави, яка розповідала, як 300 з гаком років тому українці, поляки та інші колеги по євросоюзу врятували світ від турецької навали. За часів СРСР, коли костел був замкнений та напівзруйнований, картини врятувала Львівська картинна галерея, у збірках якої полотна перебувають і досі.

Нещодавно наш Туристичний центр зробив Жовкві незвичний подарунок – ми зробили копії двох з цих картин, «Битва під Віднем» та «Битва під Парканами» (автор – М. Альтомонте). Картини стали продовженням експозиції нашого музею «Жовківська вежа». Нехай жовківчани зможуть оглянути легендарні полотна бодай у вигляді копій. До кінця літа маємо у планах додати до них ще дві – «Битва під Клушино» та «Битва під Хотином», – повідомили у туристичному центрі.

Довідка

Мартин Альтомонте, або Йоган Мартін Гогенберг – німець з походження, народився у Неаполі. Був придворним художником Яна ІІІ Собеського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: