Українці флешмобом «Слава Україні» обвалили рейтинг сторінки ФІФА у Фейсбук

2
Художник: Андрій Єрмоленко

Учора українці запустили флешмоб «Слава Україні» на сторінці Міжнародної федерації футболу (ФІФА) після того, як футболісту збірної Хорватії Домагою Віді було винесено попередження за відео на підтримку України.

Колишні футболісти київського «Динамо» Домагай Віда та Огнєн Вукоєвіч записав відеозвернення після перемоги над збірною Росії у чвертьфіналі Чемпіонату світу, на якому футболіст вигукує «Слава Україні», а його колега каже «Ця перемога — за «Динамо» та за Україну!»

Однак у ФІФА не оцінили вчинку футболістів, а розцінили такі заяви як політичні та заявили про неприпустимість цього в межах Чемпіонату світу з футболу. Українці обурилися таким рішенням федерації і вирішили відповісти на дії спортивних функціонерів флешмобом.

Суть флешмобу полягає у тому, щоб зайти на сторінку ФІФА у Фейсбук і у відгуках поставити зірочку та написати «Слава Україні!». Менше як за добу було поставлено понад 150 тисяч таких зірочок, а рейтинг сторінки ФІФА обвалився з «5» до «1,3» (станом на 11.00 10 липня).

До речі, у соцмережах знайшлося ще одне відео з Домагаєм Відою, де він у футболці збірної Хороватії теж вигукує «Слава Україні!». Найімовірніше, воно було записане одразу після перемоги над збірною Росії.

Додамо, що українці дуже активно реагують на флешмоб не тільки зниженням рейтингу сторінки ФІФА, а й своїми постами.

Михайло Ткач написав: «Кажуть, на сторінці FIFA українці щойно встановили перший намет».

А так відреагував Руслан Горовий: «Увага! На сторінці FIFuck проводиться перепис населення. Кого нема до виборів не допускається... Адміністрація».

Не обійшлося без реакції господарів Чемпіонату світу з футболу, які, зрозуміло, неабияк обурилися, називаючи учасників флешмобу «фашистами».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: