Нацрада вирішила оштрафувати «Інтер» за висловлювання під час концерту до 9 травня

964229

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал «Інтер» на понад 4 млн гривень.

Таке рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, повідомляє Еспресо.

Перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі «Інтера» 9 травня транслювався цей концерт, де лунали наступні фрази ведучих. Ведучий Андрій Доманський у підводці сказав: «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили факельними ходами по нашій столиці, де кожен метр залитий кров'ю наших співвітчизників».

Далі продовжила ведуча Анастасія Даугулє: «І нехай іноді нам здається, що усі проти нас, що ми чужі в своїй країні. Але це не так. Нас багато. Нас сотні в цьому залі і мільйони - перед екранами телевізорів».

Нацрада вбачає в цьому концерті розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що є порушенням законів «Про телебачення і радіомовлення» та «Про інформацію». Такі порушення караються штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору. Члени Нацради одноголосно вирішили застосувати цю санкцію.

Для «Інтера» сума штрафу становить 4 млн 46 тис. грн. Це найбільша сума штрафу, призначеного Нацрадою за весь час використання цієї санкції. Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: