Українцям дозволили обмінюватись земельними ділянками

97896_1

Верховна Рада спростила правила користування землею сільськогосподарського призначення, що дозволить власникам та орендарям без проблем обмінюватися земельними ділянками.

Про це повідомляє «Економічна правда».

«За» відповідний закон №6049-д проголосувало 236 народних депутатів. Закон має полегшити вирішення питання колективної власності на землю, запобігти рейдерству та спростити обмін земельними ділянками в єдиному масиві.

Зокрема, закон передбачає право на оренду польових доріг, не обмежуючи при цьому доступ інших орендарів до земельних ділянок.

Також законопроектом передбачено віднесення земель під полезахисними лісосмугами до земель сільськогосподарського призначення. Згідно із законом, тепер українці матимуть можливість обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані у масиві земель сільськогосподарського призначення, на рівноцінні земельні ділянки приватної власності у тому ж масиві.

Встановлюється на законодавчому рівні і порядок обернення права колективної власності на землю на право приватної та комунальної власності.

Також відтепер ініціювати інвентаризацію земель може хто завгодно - власники, орендарі земель або сільська рада. Крім цього, згідно із законом, за умови відкриття ринку землі право оренди чи суборенди не забороняє продавати земельну ділянку. Зазначається, що закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: