Уряд зменшив кількість бюджетних місць у вишах на майже 10%

vuz-640x394

Кабінет міністрів України схвалив постанову, якою затверджуються обсяги державного замовлення у вищих навчальних закладах на 2018/2019 навчальний рік. Так, кількість бюджетних місць скоротилась на 9,6% порівняно з 2017 роком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Загальний обсяг прийому до вишів на наступний навчальний рік складе 191,1 тисяч осіб, з яких 171,35 тисяч — за денною формою навчання. Це на 9,6% менше за показника 2017 року.

Найбільше Мінекономіки скоротило державне замовлення для «молодших спеціалістів». Його обсяг скоротився на 30,5% порівняно з 2017 роком. Держзамовлення на бакалаврів скоротилось на 4,2%.

В той час, уряд збільшив державне замовлення для магістерських напрямків на 0,4% — до 64 403 бюджетних місць. Також зросла кількість бюджетних місць для аспірантів та докторантів. Їх держава готова навчати за свій рахунок більше на 1,4% та 5,9% відповідно.

Крім цього, уряд затвердив постанову, якою забороняється перерозподіл бюджетних місць між напрямками підготовки, про яку повідомлялось напередодні.

«Держзамовлення має відповідати потребам ринку. Тому Мінекономрозвитку розробило зміни до механізму державного замовлення, щоб створити додаткову мотивацію для студентів найбільш затребуваних спеціальностей», — йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономіки.

Нагадаємо, що 2018/2019 навчального року скасовується державне замовлення для бакалаврів та магістрів за освітнім напрямком «Право» для заочної форми навчання. А з наступного навчального року державне замовлення будуть формувати залежно від потреб ринку праці, надаючи підвищені стипендії спеціалістам затребуваних напрямків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: