У «Джерелі» розповіли, як підтримують родини з дітьми з вадами розвитку

dity2
Фото умовне. Джерело: Волинське Агентство Розслідувань

11 липня у Львові відбувся регіональний форум “За раннє втручання”.

Подія відбулась у НРЦ «Джерело», яке надає підтримку дітям з важкими особливостями розвитку.

Директорка «Джерела», Зореслава Люльчак у вітальному слові наголосила: «Джерело» асоціюється практично у всій Україні з програмою раннього втручання. Ми маємо таку традицію вже більше 15 років. До нас приїжджають діти зі всієї України, у нас є команда кваліфікованих фахівців. За останній рік нам вдалось підготувати команду, яка вже працює в Сихівський поліклініці, і плануємо найближчим часом ще в двох поліклініках Львова підготувати наступні команди, які будуть надавати послуги. Унікальність раннього втручання в «Джерелі» насправді полягає в тому, що це послуга для дітей з найважчими особливостями розвитку».

«Раннє втручання» - це визнана у світі система комплексної допомоги дітям з порушеннями розвитку чи ризиком їх виникнення, спрямована на розвиток дитини і нормалізацію життя її сім’ї. Головні питання, які піднімались на форумі - аналіз існуючої системи допомоги сім’ям, які виховують дітей з порушенням розвитку.

Також учасники розповіли про результат 5-ти місячного проекту «Навчальні семінари для фахівців та батьків про філософію, зміст та практику раннього втручання». Під час проекту були проведені семінари для фахівців та батьків з Львівської області для поширення інформації про раннє втручання, з метою надихнути людей на створення таких самих центрів. На форумі були присутні батьки дітей з фізичними вадами, які розповідали свої історії про те, як раннє втручання їм допомогло, надало добрий фаховий супровід.

Як задекларували організатори, головна мета учасників форуму - домогтися того, щоб ця послуга була більш доступною для усіх батьків, які цього потребують. Спеціалісти наголошували, що варто надати батькам знання про діагноз дитини, про причини його виникнення та про методи боротьби з проблемами, які виникають.

Нагадаємо, раннє втручання - всесвітня система надання послуг, проте в Україні не все сім’ї можуть отримати допомогу, а тому команда раннього втручання планує надалі намагатися змінити цю ситуацію шляхом поширення своїх знань.

Наталія Пахомова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: