У Львові візьмуться за пункти прийому металобрухту

IMG_4558

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про впорядкування діяльності пунктів приймання брухту чорних та кольорових металів на території міста Львова», передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про впорядкування діяльності пунктів приймання брухту чорних та кольорових металів на території міста Львова».

За це проголосували підтримали 53 депутати, передає кореспондент Дивись.info.

«Львів продовжує зазнавати значних збитків внаслідок вчинення крадіжок кришок люків та решіток дощоприймачів. Подібні крадіжки не лише завдають шкоди бюджету міста, а й становлять загрозу для безпечного пересування пішоходів та власників автомобілів, що може завдати шкоди життю та здоров’ю мешканців та гостей міста. Причинами вчинення зазначених крадіжок може слугувати широка мережа нелегальних пунктів заготівлі металобрухту та відсутність контролю за їхньою діяльністю», – йдеться у пояснювальній записці до ухвали.

За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, сьогодні у місті діє близько десятка несанкціонованих пунктів прийому металобрухту.

Ухвала передбачає, що районні адміністрації мають утворити робочі групи, які виявлятимуть порушення щодо операцій з металобрухтом. Міська рада  також звернеться до поліції з проханням посилити контроль за діяльністю пунктів прийому металобрухту.

Ухвала зобов’язує спеціалізовані підприємства та їхні приймальні пункти, які діють сьогодні у Львові і мають право здійснювати операції з брухтом кольорових та чорних металів, вести чіткий облік різних видів металобрухту та зважати на джерела їхнього походження.

«Вважати недопустимим приймання від фізичних осіб промислового металобрухту», – йдеться в ухвалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: