За відвідування львівських садочків дітьми з-поза меж міста доведеться платити місцевим громадам

IMG_5520

З наступного року на навчання дітей, що живуть за межами Львова. , але ходять у дитсадки міста, не виділятимуть кошти з міського бюджету, передає кореспондент Дивись.info. 

З наступного року на навчання дітей, що живуть за межами Львова, але ходять у дитсадки міста, не виділятимуть кошти з міського бюджету, передає кореспондент Дивись.info. 

Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг дошкільної освіти». Вона передбачає, що за відвідування дітей повинен заплатити орган місцевого самоврядування, де дитина зареєстрована.

«Послуги у сфері дошкільної освіти з 01.01.2019 надаються закладами м. Львова безкоштовно для громадян, які проживають та/або зареєстровані за межами м. Львова, лише за наявності відповідного договору про здійснення міжбюджетних трансфертів між Львівською міською радою та відповідною об’єднаною територіальною громадою чи іншим відповідним органом місцевого самоврядування», – йдеться в ухвалі.

Фінансовий норматив, за яким територіальні громади чи сільські ради повинні будуть платити Львову за навчання дошкільнят, затверджуватиме виконавчий комітет після прийняття міського бюджету Львова на наступний період.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: