У Києві різко подорожчав проїзд у громадському транспорті

метро

З 14 липня у столиці удвічі підняли ціни на проїзд у наземному громадському транспорті до 8 гривень, а у метро - з 5 до 8 гривень за поїздку.

З 14 липня у столиці удвічі підняли ціни на проїзд у наземному громадському транспорті до 8 гривень, а у метро - з 5 до 8 гривень за поїздку, пише ВВС Україна.

Це найбільше одноразове підвищення вартості проїзду за останні роки.

Куплені раніше старі квитки на проїзд у наземному транспорті чинні до кінця липня, так само як і раніше куплені проїзні.

До кінця липня також будуть чинними раніше куплені жетони та проїзні на метро.

Окрім того, перед підвищенням вартості проїзду можна було купити 100 поїздок на метро на безконтактну картку за старою ціною, які чинні після підвищення вартості.

Через це ввечері 13 липня тисячі киян вишикувались у черги на станціях метрополітену, щоб скористатися такою можливістю.

У міській владі Києва наголошують, що пасажири, які користуватимуться проїзними квитками, у середньому сплачуватимуть за одну поїздку від 6,3 до 6,5 гривень.

Пасажирам метро, які поповнюватимуть картку одразу на 50 поїздок, одна поїздка обходитиметься у 6,5 гривень.

Протягом серпня 2018 року пасажирам надається право обміняти раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з доплатою.

Також у метро запроваджують спеціальні "туристичні пропозиції" проїзних квитків.

Можна буде придбати квиток на 10 поїздок на 5 календарних днів за 75 грн, на 14 поїздок на 7 днів за 104 грн та на 30 поїздок на 15 календарних днів за 210 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: