Автокефалія церкви є питанням національної безпеки й геополітики, — Порошенко

37132311_1332735016860887_4757897365292056576_o

Президент Петро Порошенко вважає, що автокефальна церква є питанням української незалежності, нацбезпеки та світової геополітики

Про це він заявив у неділю під час виступу перед учасниками загальноукраїнської прощі у Зарваниці, повідомляє прес-служба президента.

«Автокефалія не є клопіт лише українських православних. Це питання нашої української  незалежності. Це – один із стовпів Української держави, української нації, української національної безпеки і, врешті-решт, всієї світової геополітики», - сказав Порошенко.

За його словами, саме тому Москва та її п’ята колона всередині України чинять шалений спротив створенню автокефальної церкви.

«Ситуація не проста. Протидія – масштабна і системна. Нема жодних підстав вважати, ніби Томос у нас в кишені. Та нам з вами залишається дві речі для того, щоб його отримати – молитися, і вірити та боротися», - додав президент.

«А ще кажуть, не можна зупинити ідею, час якої настав. Ідея автокефалії зараз в Україні є саме такою ідеєю», - підкреслив він.

Водночас Порошенко наголосив, що мова йде не про створення державної церкви, бо церкви були і будуть незалежними від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: