Небезпечні гойдалки: Супрун просить батьків перевіряти дитячі майданчики

630_360_1458651557-3058-foto-dmitra-nikonorovauakorrespondentnet

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун нагадала батькам, як знизити ризики травмування дітей під час гри на майданчику.

Про це вона написала у Facebook.

«Скільки б років не було дитині, стежте, щоби вона користувалась ігровими конструкціями лише відповідно до віку та за призначенням - це перше правило безпеки. Намагайтеся обирати ті майданчики, де є м’яке покриття (пісок, штучний газон, спеціальна стружка тощо). Обов’язково оглядайте стан конструкцій та гойдалок, щоб упевнитися, що немає небезпечних пошкоджень, відламаних деталей тощо. Переконайтеся, що захисні опори, поручні та відповідні конструкції надійно прикріплені й дитина не може впасти, наприклад, з гойдалки.Також огляньте територію та переконайтеся, що немає предметів, за які дитина може перечепитися під час гри – великих каменів, гілок тощо», - зазначила вона.

За словами Супрун, найбільш поширені травми, яких може зазнати дитина під час гри на майданчику,  - це черепно-мозкові травми, переломи, пошкодження внутрішніх органів внаслідок падіння або сильного удару.

Якщо дитина виглядає спантеличеною, плутається у відповідях, невпевнено рухається, повільно відповідає на запитання, втрачає свідомість чи у неї трапляються провали в пам'яті, необхідно одразу звернутися до лікарі, адже такі симптоми харктерні для струсу мозку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: