У Львові спробували вкрасти пам'ятний знак героям УПА (фото)

37090659_1903374769744469_6406400985677168640_n

У суботу, 14 липня, у Львові невідомі демонтували та намагалися вивезти пам’ятний знак героям УПА, самовільно встановлений активістами Народного руху.

Про це повідомив керівник Львівської міської організації Народного руху України та один із організаторів встановлення каменя Ігор Мартинюк.

За його словами, п'ятеро чоловіків, ймовірно, в нетверезому стані спробували завантажити скандальний пам’ятний знак у вантажівку. Однак попри погрози активні місцеві мешканці завадили їм завершити розпочате.

«Звертаюсь до справжніх замовників цього «дійства»: скільки спроб ще потрібно, щоб зрозуміти, що громада не відступить і не продасть своє право дихати чистим повітрям та користуватись сквером, а не черговою автозаправкою», – повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, у червні кількадесят активістів Руху у сквері на перехресті вулиць Героїв УПА та Кульпарківської самовільно встановили пам’ятний знак Героям УПА. У такий спосіб рухівці вирішили унеможливити будівництво на тому місці першої у Львові заправки із 100% самообслуговування, яку планувала побудувати компанія «ОККО».

Через кілька тижнів активісти праворадикальних організацій «Національний корпус», Національні дружини Львівщин та ГФ ПАТРІОТ самовільно перенеслипам’ятний знак до Монументу Слави. Націоналісти вирішили, що це місце «більш достойне» для такого пам’ятника, а ніж «занедбаний сквер». Через два дні рухівці повернули перенесений націоналістами камінь на попереднє місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: