Coca-Cola, Pepsi та Carlsberg зупиняють виробництво в Україні

2

Через кілька днів компанії, які використовують рідкий хлор та соляну кислоту для очищення питної води, будуть змушені призупинити виробництво.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на заяву заступниці директора Європейської Бізнес Асоціації Світлани Михайловської.

«На підприємствах запасів хлору немає, тому що за системою безпеки вони не можуть їх мати у себе на території. Станом на сьогодні вже йдеться про зупинку одного підприємства», – сказала вона.

За її словами, влада не відреагувала на цю проблему. Проблема з нестачею хлору стосується і населення, оскільки без хлорування воду в крани подавати неможливо.

Нагадаємо, «Дніпроазот», який виробляє рідкий хлор та соляну кислоту у місті Кам’янське Дніпропетровської області, зупинився 15 червня. Причиною стала збитковість підприємства. Після зупинки «Дніпроазоту» водоканали в усій Україні перестали отримувати від підприємства хлор для очищення води. У деяких із них ситуація критична. Наприклад, у районах Запорізької області запасу хлору майже не лишилося, тому там уже зменшили тиск води у кранах. В Івано-Франківську, Львівській та Житомирській областях водоканали мають власні установки з вироблення речовин для очищення води. Так вони можуть частково компенсувати відсутність хлору з «Дніпроазоту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: